پاول دوروف موسس فراري تلگرام است ، اپليکيشني که اين روزها در مرکز بحث هاي داغ پيرامون رمزنگاري قرار دارد .
به گزارش وب سايت تک شات، تلگرام که دفتر اصلي آن در برلين قرار دارد اين روزها به رقيبي جدي براي واتس اپ تبديل شده است. اين اپليکيشن که از رمزنگاري دومرحله اي براي حفظ حريم شخصي کاربران خود استفاده مي کند ادعا دارد که از ساير سرويس هاي پيام رسان “ايمن تر و سريع تر” است.
کاربران با استفاده از تلگرام مي توانند علاوه بر پيام، هر نوع فايلي را به يکديگر ارسال کنند، گروه هاي چت ايجاد کنند و يا از قابليت چت مخفيانه آن استفاده کنند.
همه اين قابليت ها باعث شده تروريست هاي داعش نيز به استفاده از اين اپليکيشن روي بياورند.
اما پاول دورف ۳۱ ساله واقعأ کيست؟ در ادامه به بررسي چند نکته جالب درباره او خواهيم پرداخت.
۱٫ از او به عنوان مارک زاکربرگ روسيه ياد مي شود
پيش از راه اندازي تلگرام، او در سال ۲۰۰۶ شبکه اجتماعي ويکونتاکت را در روسيه تاسيس کرد که در ميان شهروندان اين کشور بسيار محبوب است و به عنوان جايگزين فيس بوک شناخته مي شود.
۲٫ او تحت تعقيب دولت روسيه است
در سال ۲۰۱۴، او تصميم به فرار از کشور خود گرفت تا مجبور نباشد اطلاعات کاربران اوکرايني شبکه ويکونتاکت را در اختيار دولت روسيه قرار دهد.
۳٫ او به ادوارد اسنودن پيشنهاد موقعيت شغلي کرد
وقتي ادوارد اسنودن مجوز اقامت موقت در روسيه را در سال ۲۰۱۳ کسب کرد، دوروف به او پيشنهاد کرد به عنوان يکي از مهندسين امنيتي شبکه ويکونتاکت با او همکاري کند. دوروف در آن زمان به روسيه بسيار افتخار مي کرد. دوروف در آن روزها گفت: “من امروز از اينکه روس هستم افتخار مي کنم و از رويکردي که آمريکا در پيش گرفته متأسفم – آمريکا به اصول اوليه خود خيانت کرده است.” دوروف همچنين ادوارد اسنودن را قهرمان خود ناميده است.
۴٫ او معتقد است ساير اپليکيشن هاي پيام رسان افتضاح هستند
به همين دليل بود که او و برادرش نيکولاي در سال ۲۰۱۳ سرويس تلگرام را راه اندازي کردند. او در ماه سپتامبر گذشته گفت “اگر بخواهم ساده بگويم، واقعأ اهميتي ندارد که چه تعداد سرويس پيام رسان افتضاح در حال رقابت با ما هستند.”
۵٫ او بيشتر نگران تهديدها عليه نقض حريم شخصي کاربران است تا تهديدهاي تروريستي
او در ماه سپتامبر گذشته گفت: “اگر از لحاظ آماري به رويدادهاي اخير نگاه کنيم و براي يک لحظه احساسات را کنار بگذاريم، احتمال اينکه من يا شما به علت انجام عمليات تروريستي کشته شويم تقريبأ صفر است. احتمال اينکه در تصادف رانندگي کشته شويم يک ميليون بار بيشتر از کشته شدن در عمليات تروريستي است.”
۶٫ او معتقد است مزاياي برقراري ارتباطات خصوصي بيشتر از معايب آن است
پيرو انتشار خبرهايي مبني بر اينکه داعش از تلگرام براي ارتباط استفاده مي کند، دوروف اعلام کرد ۷۸ کانال مرتبط با اين گروه را مسدود کرده است. اين در حالي است که ارتباط خصوصي بين اعضاي داعش همچنان امکان پذير است. ولي اين به معناي بد بودن رمزنگاري نيست. دوروف معتقد است “فراهم کردن بستر ارتباطي ايمن براي مردمي که ۹۹٫۹۹ درصد از آنها هيچ ارتباطي با گروه هاي تروريستي ندارند آنقدر مزايا دارد که بر معايب آن غلبه کند. تروريست ها نيز هميشه راهي ايمن براي ارتباط پيدا مي کنند.”
۷٫ به نظر او دولت فرانسه به اندازه داعش مسئول حملات پاريس است
به نظر او، سياست ها و بي تفاوتي دولت فرانسه منجر به روي دادن اين اتفاق غم انگيز شده است. دوروف معتقد است که دولت فرانسه با دريافت ماليات سنگين از شهروندان خود، اين سرمايه را صرف جنگ هاي بي فايده مي کند.
۸٫ او از تلگرام کسب درآمد نمي کند
دوروف تلگرام را با سرمايه شخصي خود اداره مي کند. در بخشي از پرسش هاي متداول اين سرويس آمده: “اگر روزي با مشکل مالي مواجه شويم، از کاربران خود تقاضاي کمک مي کنيم يا قابليت هاي جانبي پولي به تلگرام اضافه مي کنيم. با اين حال، هيچ وقت قصد نداريم از تلگرام سود کسب کنيم.”
۹٫ او به سفر علاقه دارد و عکاس ماهري است
صفحه اينستاگرام او پر است از تصاوير زيبا از مناظر طبيعي و البته چند تصوير از خودش. از لوکيشن تصاوير تازه او مي توان فهميد که او اخيرأ به فنلاند، بارسلون، سن فرانسيسکو، نيويورک و رم سفر کرده است.
۱۰٫ او هيچ جا را وطن خود نمي داند
دوروف که بخش هايي از کودکي خود را در سن پترزبورگ و همچنين ايتاليا گذرانده مي گويد “دوست ندارم سوزني را روي قسمتي از نقشه فرو کنم و آن را وطن خود بنامم. به نظرم بهتر است وابستگي خود به موضوع منسوخي که آن را کشور مي ناميم کم کنيم.” او از اينکه روسيه را ترک کرده پشيمان نيست و مي گويد “از اينکه از روسيه فرار کردم خيلي خوشحالم چرا که شرکتي که الان اداره مي کنم بسيار موفق تر از گذشته است. بعيد است روزي تصميم بگيرم براي زندگي دائمي دوباره به روسيه برگردم.”